Eenvoudige spongecake

13 (13)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 10 personen

  • Solo Patisserie
  • 225 g suiker
  • 4 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ronde bakvorm (Ø 20 cm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 4). Vet een ronde bakvorm (Ø 20 cm) in en bekleed die met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten voor de sponge cake in een mengkom en meng alles gedurende 2-3 minuten met een houten lepel tot je een smeuïg en goed gemengd geheel hebt.
  3. Giet het mengsel in de bakvorm die je vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven plaatst. Bak de cake gedurende 30-35 minuten tot die goudbruin gebakken is.
  4. Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Tip

Met deze cake kun je zo veel doen: voeg er chocoladestukjes, extra smaken of fruitsap aan toe en werk af met glazuur.

Advertentie

Reacties (7)

Gepost door poe op 05 november 2015 om 15u24

Super lekker, mega gemakkelijk en gewoonweg al wat je nodig hebt bij een lekker potje versgemaakte koffie?

Gepost door Solo op 12 november 2015 om 16u16

Dankjewel Christel!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?