use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vrolijke jellycake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vrolijke jellycake

Vrolijke jellycake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    2 uur 15 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de cake:
  • 65 g tarwebloem
  • 65 g Maïzena
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g volle room
  • 2 eieren
  • 125 g Solo
  • 1 tl bakpoeder
  • Voor de kleurrijke vulling:
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 4 kleuren jellypoeder (vb. citroen, blauwe bes, sinaas, kers,…) – 2 pakjes per kleur
  • 4 el poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop in een kom de zachte Solo, de poedersuiker en de de eieren met een garde, een handmixer of een keukenrobot tot een luchtige, bleke massa. Zeef de bloem en de Maïzena erbij, voeg het bakpoeder en de room toe en mix tot een glad beslag.
  3. Strijk een ronde springvorm van 24 cm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet het beslag erin en bak in 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Maak de jelly’s (maar houd het poeder voor de bleekste soort voor later). Maak de 3 soorten jelly in een apart schaaltje en gebruik daarbij maar half zoveel water als op de verpakking staat aangegeven. Laat de jelly’s goed afkoelen en opstijven in de koelkast. Snij ze daarna in kleine blokjes en spreid ze uit over de afgekoelde taartbodem.
  5. Klop de gecondenseerde melk op met 4 eetlepels poedersuiker. Maak nu de vierde jellysoort klaar met half zoveel water als op de verpakking staat aangegeven. Giet de jelly bij de gecondenseerde melk en mix goed. Giet dit mengsel voorzichtig op de jellyblokjes in de taartvorm en verspreid de blokjes indien nodig opnieuw, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  6. Laat de taart tot anderhalf uur opstijven in de koelkast. Ontvorm de taart, snijd ze in punten en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.