use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Citroencupcakes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Citroencupcakes

Citroencupcakes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de cupcakes:
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 50 g zure room
  • 3 el citroensap
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • Voor de topping:
  • 250 ml slagroom
  • 1 limoen
  • 200 g kristalsuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de citroen en de limoen, droog ze af en rasp het gekleurde gedeelte van de schil apart. Pers ook het sap apart.
  3. Zeef de bloem in een kom en voeg er de kristalsuiker, de vanillesuiker en de Solo vloeibaar aan toe. Mix alles tot je een vrij grof zanddeeg krijgt. Voeg er één voor één de eieren aan toe en mix, zodat ze goed opgenomen worden door het beslag. Voeg er als laatste de zure room, 3 eetlepels citroensap en een theelepel geraspte citroenschil aan toe. Meng alles nog eens goed door elkaar tot een glad beslag.
  4. Doe het beslag in cupcakevormpjes en zet ze op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten goudgeel en gaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
  5. Maak de topping. Klop hiervoor de slagroom stijf samen met de suiker, het limoensap en de geraspte limoenschil. Doe de topping in een spuitzak (of een plastic huishoudzakje waarvan je een puntje hebt afgeknipt) en werk elke cupcake af met een laagje van de topping.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.