use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Deeghorentjes met prei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Deeghorentjes met prei

Deeghorentjes met prei

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 8 velletjes filodeeg
  • 75 g Solo Vloeibaar
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • 2 preiwitten
  • 2 tomaten
  • 10 olijven
  • 150 g fetakaas
  • peper
  • 4 kerstomaatjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de schoongemaakte preiwitten in de lengte middendoor, snij in reepjes en spoel zorgvuldig onder koud stromend water.
  3. Verhit in een koekenpan 25 gram Solo en laat daarin de preireepjes 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin worden.Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Hak de olijven grof. Meng in een kom prei, tomaat en olijven en verkruimel daarover de fetakaas.
  6. Meng zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout.
  7. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier.
  8. Laat in een steelpannetje de rest van de Solo Vloeibaar zachtjes smelten zonder te kleuren.
  9. Bestrijk de buitenkant van een velletje filodeeg met de gesmolten Solo Vloeibaar, met behulp van een kwastje.
  10. Vouw het filodeeg aan de buitenkant in twee. Schik er 1/8ste deel van het preimengsel op en vouw tot een horentje.
  11. Doe hetzelfde met de overige filoblaadjes zodat u acht horentjes hebt.
  12. Schik op de bakplaat met bakpapier en laat in vijftien minuten mooi goudbruin bakken.
  13. Was intussen de kerstomaatjes en halveer ze.
  14. Verdeel de preihorentjes over vier borden en garneer met kerstomaatjes en een toefje peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.