hoofdgerecht
Deeghorentjes met prei
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 8 velletjes filodeeg
- 75 g Solo Vloeibaar
- 1 bosje peterselie
- zout
- 2 preiwitten
- 2 tomaten
- 10 olijven
- 150 g fetakaas
- peper
- 4 kerstomaatjes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de schoongemaakte preiwitten in de lengte middendoor, snij in reepjes en spoel zorgvuldig onder koud stromend water.
- Verhit in een koekenpan 25 gram Solo en laat daarin de preireepjes 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin worden.Laat uitlekken en afkoelen.
- Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de olijven grof. Meng in een kom prei, tomaat en olijven en verkruimel daarover de fetakaas.
- Meng zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout.
- Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier.
- Laat in een steelpannetje de rest van de Solo Vloeibaar zachtjes smelten zonder te kleuren.
- Bestrijk de buitenkant van een velletje filodeeg met de gesmolten Solo Vloeibaar, met behulp van een kwastje.
- Vouw het filodeeg aan de buitenkant in twee. Schik er 1/8ste deel van het preimengsel op en vouw tot een horentje.
- Doe hetzelfde met de overige filoblaadjes zodat u acht horentjes hebt.
- Schik op de bakplaat met bakpapier en laat in vijftien minuten mooi goudbruin bakken.
- Was intussen de kerstomaatjes en halveer ze.
- Verdeel de preihorentjes over vier borden en garneer met kerstomaatjes en een toefje peterselie.
