Coq au vin met rozemarijnaardappelen

Wanneer het buiten kouder wordt, is een warm herfststoofpotje met kip dé ideale manier om je gezellig op te warmen!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet een grote stoofpot op het vuur en verhit wat Solo Bakken & Braden op een matig vuur. Neem er de kippenbouten bij en kruid ze met een snuifje zout en wat peper.
  2. Bak de kip in Solo Bakken & Braden zodat ze goudbruin kleurt. Haal de stukken kip uit de pot en zet deze opzij. Doe de reepjes spek in dezelfde pot en bak ze goudbruin.
  3. Pel de uien en snipper ze grof. Zodra de spek gekleurd is, voeg je de ui toe. Laat alles een paar minuten stoven. Voeg er vervolgens de shiitakes aan toe en laat even meestoven.
  4. Gooi een kruidentuiltje van tijm en laurier in de pot en strooi bloem over de inhoud. Roer alles om en laat de bloem kort meebakken.
  5. Doe de stukken kip terug in de pot en schenk de wijn erbij.
  6. Schep er de bessenconfituur en de mosterd onder, zet het deksel op de pot en laat dit ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.
  7. Ondertussen snij je de krielaardappeltjes in twee. Verhit de oven voor op 200 graden.
  8. Meng de Solo Vloeibaar en rozemarijn onder de aardappelen. Kruid met peper en zout. Bak voor 30 min in de oven.

Tip

Je kan altijd extra groenten zoals wortel of selder aan het gerechtje toevoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?