Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Clafoutis van peren

Niks simpelers dan een heerlijke clafoutis van peren. Laat iedereen in huis zonder veel moeite genieten van een lekker stukje gebak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Porties4 porties
goedkoop
nagerecht
Frans
gebak
recipe image Clafoutis van peren
  • 4 zachte peren
  • 4 eieren
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 ml room
  • 125 g bloem
  • Solo Vloeibaar
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter.
  3. Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
  4. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat Solo vloeibaar. Schik de perenblokjes op de bodem en overgiet ze met het beslag. Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven.
  5. Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.
Kies voor dit recept een perensoort die op zich al heerlijk zacht is van structuur, zoals Doyenne. Dat geeft het beste resultaat.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.