use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Engelse Pie met pruimen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Engelse Pie met pruimen

Engelse Pie met pruimen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor het deeg:
  • 300 g Solo (op kamertemperatuur)
  • 250 g kristalsuiker
  • 125 g Maïzena
  • 150 ml melk
  • 500 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • Solo Vloeibaar
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 1 kg verse pruimen
  • 1 vanillestok
  • 0.5 limoen
  • 200 g kristalsuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer in een kom de Solo met de suiker en de Maïzena tot een gladde massa. Voeg er 150 ml melk aan toe en roer opnieuw. Zeef de bloem op het beslag, voeg een snuifje zout toe en kneed alles goed door tot je een stevig, homogeen zanddeeg krijgt. Laat het deeg en uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
  3. Was de pruimen, ontpit ze en snijd ze in maantjes. Bestrijk een vuurvaste schotel met Solo vloeibaar en doe er de pruimen in. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap er de zaadjes uit en voeg ze toe aan de pruimen. Pers het sap uit de halve limoen en voeg het samen met de suiker toe aan de pruimen. Meng alles goed door elkaar.
  4. Haal het zanddeeg uit de koelkast en rol het uit tot de grootte van de vuurvaste schotel. Leg het deeg op de vuurvaste schotel en druk het vast op de randen. Snijd eventueel overtollig deeg weg. Klop het eigeel los en bestrijk er het deeg mee. Prik het deeg een paar keer in met een scherp mes. Schuif de schotel in de oven en bak ongeveer 20 minuten, tot het zanddeeg goudgeel kleurt.
  5. Serveer warm: schep op elk bord een portie pruimen met een laagje van het krokante deeg.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.