use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Clafoutis van peren
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Clafoutis van peren

Clafoutis van peren

Niks simpelers dan een heerlijke clafoutis van peren. Laat iedereen in huis zonder veel moeite genieten van een lekker stukje gebak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 zachte peren
  • 4 eieren
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 ml room
  • 125 g bloem
  • Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter.
  3. Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
  4. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat Solo vloeibaar. Schik de perenblokjes op de bodem en overgiet ze met het beslag. Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven.
  5. Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.
Kies voor dit recept een perensoort die op zich al heerlijk zacht is van structuur, zoals Doyenne. Dat geeft het beste resultaat.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.