Recept 05 (0 stemmen)

Chocolade Güllaç met vanille

Dit is een recept van

tijd
30 min
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Doe de melk en de suiker in een middelgrote steelpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur af en voeg eventueel het rozenwater toe.
  2. Leg de Güllaç-bladen op een grote schotel en giet er een beetje melk over. Leg er een tweede blad bovenop en herhaal dit proces tot alle Güllaç-bladen op zijn. Giet het overgebleven mengsel van melk en suiker uit over de Güllaç-bladen. Laat afkoelen en zet het gedurende 1 uur in de koelkast om koud te worden.
  3. Haal de Güllaç uit de koelkast en verdeel deze in zes porties. Dresseer de Güllaç in mooie dessertglaasjes zodat die zelf een kommetje vormt.
  4. Schep de chocoladesaus uit in het midden van dit kommetje.
  5. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg het bovenop de chocoladesaus. Versier en werk af met de granaatappelpitjes.
  6. Bestrooi het geheel met de glittersuiker.
  7. Dien onmiddellijk op.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • 6 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (300 g/600 ml)
  • 750 ml melk
  • 250 g suiker
  • 50 ml rozenwater
  • 100 g Güllaç-bladen (6-12, afhankelijk van grootte)
  • 50 g fijn gehakte pistachenootjes
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 6 el chocoladesaus
  • goudkleurige glittersuiker voor de afwerking

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie