use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolade Güllaç met vanille
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolade Güllaç met vanille

Chocolade Güllaç met vanille

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 6 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (300 g/600 ml)
  • 750 ml melk
  • 250 g suiker
  • 50 ml rozenwater
  • 100 g Güllaç bladen (6-12, afhankelijk van grootte)
  • 50 g fijn gehakte pistachenootjes
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 6 el chocoladesaus
  • goudkleurige glittersuiker voor de afwerking

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de melk en de suiker in een middelgrote steelpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur af en voeg eventueel het rozenwater toe.
  2. Leg de Güllaç-bladen op een grote schotel en giet er een beetje melk over. Leg er een tweede blad bovenop en herhaal dit proces tot alle Güllaç-bladen op zijn. Giet het overgebleven mengsel van melk en suiker uit over de Güllaç-bladen. Laat afkoelen en zet het gedurende 1 uur in de koelkast om koud te worden.
  3. Haal de Güllaç uit de koelkast en verdeel deze in zes porties. Dresseer de Güllaç in mooie dessertglaasjes zodat die zelf een kommetje vormt.
  4. Schep de chocoladesaus uit in het midden van dit kommetje.
  5. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg het bovenop de chocoladesaus. Versier en werk af met de granaatappelpitjes.
  6. Bestrooi het geheel met de glittersuiker.
  7. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.