Cappuccino van waterkers en doperwten(1)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor op 100°C.
  3. Bereiding
  4. Leg de paddenstoelen op de bakplaat en laat ze in ongeveer dertig minuten door en door droog worden. Laat de paddenstoelen afkoelen en wrijf ze tot poeder (of maal ze bijvoorbeeld in een koffiemolen).
  5. Verhit intussen de Solo en bak daarin de sjalotjes en knoflook ongeveer vijf minuten. Maak een bouillon van 750 ml water en 1,5 Knorr bouillonketeltje Kip.
  6. Bak de pancetta in een droge koekenpan in vijf minuten krokant. Bewaar het braadvocht.
  7. Doe de pancetta bij de sjalotjes, voeg de doperwten, aardappelblokjes en waterkers toe en laat twee minuten meebakken. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep op zacht vuur ongeveer vijftien minuten koken. Voeg na tien minuten de muntblaadjes toe.
  8. Pureer de soep. Schep in vier soepkommetjes of borden. Klop de room met het braadvocht van de pancetta tot een schuimige mousse. Lepel de mousse over de soep (als een echte cappuccino) en bestrooi tot slot met paddenstoelenpoeder.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door megamindy op 08 januari 2011 om 18u44

Het soepje was fenomenaal lekker. Alleen wat pech gehad bij het blenderen. Had teveel soep in blender gedaan en deksel vloog eraf.... Gevolg? Gans de keuken zat onder de soep... Maar twas ondanks alles toch nog lekker :)

Gepost door Monique_14 op 27 april 2013 om 01u12

Dit soepje is ook zééééééér lekker als gazpacho!!!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?