use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cappuccino van waterkers en doperwten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cappuccino van waterkers en doperwten

Cappuccino van waterkers en doperwten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
  • 40 cl Solo Vloeibaar
  • 50 g pancetta (Italiaans ontbijtspek) in dunne reepjes
  • 250 g gedopte doperwten (vers of diepvries)
  • 750 ml water
  • 1.5 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • peper
  • 3 gesnipperde sjalotten
  • 2 bosjes waterkers (de blaadjes)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • enkele muntblaadjes
  • 1 aardappel (in kleine stukjes gesneden)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
Bereiding
  1. Leg de paddenstoelen op de bakplaat en laat ze in ongeveer dertig minuten door en door droog worden. Laat de paddenstoelen afkoelen en wrijf ze tot poeder (of maal ze bijvoorbeeld in een koffiemolen).
  2. Verhit intussen de Solo en bak daarin de sjalotjes en knoflook ongeveer vijf minuten. Maak een bouillon van 750 ml water en 1,5 Knorr bouillonketeltje Kip.
  3. Bak de pancetta in een droge koekenpan in vijf minuten krokant. Bewaar het braadvocht.
  4. Doe de pancetta bij de sjalotjes, voeg de doperwten, aardappelblokjes en waterkers toe en laat twee minuten meebakken. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep op zacht vuur ongeveer vijftien minuten koken. Voeg na tien minuten de muntblaadjes toe.
  5. Pureer de soep. Schep in vier soepkommetjes of borden. Klop de room met het braadvocht van de pancetta tot een schuimige mousse. Lepel de mousse over de soep (als een echte cappuccino) en bestrooi tot slot met paddenstoelenpoeder.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.