voorgerecht
Cappuccino van waterkers en doperwten
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 3 gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
- 40 cl Solo Vloeibaar
- 50 g pancetta (Italiaans ontbijtspek) in dunne reepjes
- 250 g gedopte doperwten (vers of diepvries)
- 750 ml water
- 1.5 Knorr Bouillonketeltje Kip
- peper
- 3 gesnipperde sjalotten
- 2 bosjes waterkers (de blaadjes)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- enkele muntblaadjes
- 1 aardappel (in kleine stukjes gesneden)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C.
Bereiding
- Leg de paddenstoelen op de bakplaat en laat ze in ongeveer dertig minuten door en door droog worden. Laat de paddenstoelen afkoelen en wrijf ze tot poeder (of maal ze bijvoorbeeld in een koffiemolen).
- Verhit intussen de Solo en bak daarin de sjalotjes en knoflook ongeveer vijf minuten. Maak een bouillon van 750 ml water en 1,5 Knorr bouillonketeltje Kip.
- Bak de pancetta in een droge koekenpan in vijf minuten krokant. Bewaar het braadvocht.
- Doe de pancetta bij de sjalotjes, voeg de doperwten, aardappelblokjes en waterkers toe en laat twee minuten meebakken. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep op zacht vuur ongeveer vijftien minuten koken. Voeg na tien minuten de muntblaadjes toe.
- Pureer de soep. Schep in vier soepkommetjes of borden. Klop de room met het braadvocht van de pancetta tot een schuimige mousse. Lepel de mousse over de soep (als een echte cappuccino) en bestrooi tot slot met paddenstoelenpoeder.
