use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Erwtensoep met room
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Erwtensoep met room

Erwtensoep met room

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g uit de peul gehaalde erwtjes
  • 4 jonge uien
  • 6 slabladeren
  • 4 soeplepels dikke room
  • 1 soeplepel Solo Vloeibaar
  • 1 l water
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal de erwtjes uit de peul, schil en hak de uien, was de slabladeren.
  2. Warm de Solo Vloeibaar op in een braadpan op een matig vuurtje, voeg er de uien aan toe en laat ze smelten zonder ze te laten kleuren.
  3. Voeg er dan de sla en de erwtjes aan toe, giet er water op en doe er zout bij.
  4. Voeg 2 Knorr bouillonketeltjes Kip toe wanneer het water heet is.
  5. Breng alles zachtjes aan de kook en laat het 20 tot 25 minuten sudderen.
  6. Wanneer de erwtjes gekookt zijn, mix je de soep tot ze glad is.
  7. Zet de soep terug op een klein vuurtje, strooi er peper in en voeg er al roerend de dikke room bij. Neem de soep van het vuur zodra ze begint te koken.
  8. Dien de soep warm of ijskoud op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.