Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise

1 (1)
15 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise met de kruiden en voeg naar smaak peper toe.
  2. Breng in een hapjespan een flinke laag water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren in 4 kleine bakjes of kopjes, laat ze voorzichtig in het kokende water glijden, zet het vuur laag en pocheer ze 3-4 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bewaar ze even in een schaal met warm water.
  3. Bestrijk de sneetjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie en rooster ze in een droge pan aan beide kanten bruin. Beleg ze met de blaadjes sla en de zalm. Bestrooi met wat peper.
  4. Dep de eitjes droog met keukenpapier en leg ze op de zalm. Schep de kruidenmayo over de eitjes.

Tip

De bruschetta kan worden gegarneerd met bieslook of andere verse kruiden.

Voor een kleiner aperohapje is het handiger de eieren te koken in plaats van te pocheren en ze te halveren. Gebruik kleine sneetjes stokbrood in plaatst van ciabatta. Serveer op minischoteltjes.

In plaats van kleine eitjes kunnen ook iets grotere eieren gebruikt worden. Pocheer ze 1-2 minuten langer.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?