-
Maak de wortelen schoon en pers ze om het sap eruit te halen.
-
Los het hele bouillonblokje op in 5 dl water.
-
Voeg het wortelsap, het laurierblaadje, peper en zout toe.
-
Laat tot de helft inkoken.
-
Kook de erwtjes en de aardappelen in water met de rest van het bouillonblokje.
-
Bereid intussen de garnering voor: neem een rond vel bladerdeeg.
-
Snijd met een mes stroken van 2 cm breed.
-
Draai deze in een streng en smeer ze in met licht geklopt ei en bestrooi met papavergraantjes.
-
Schuif ze ten slotte 10 minuten in een voorverwarmde over van 180°C.
-
Wanneer de erwtjes gaar zijn, laten uitlekken en duw door een zeef .
-
Voeg hierbij een klontje Solo en eventueel nog een beetje room.
-
Breng verder op smaak en hou warm.
-
Wanneer het wortelsap is ingekookt, voeg je hierbij de room en laat indikken en hou warm.
-
Bestrijk de poonfilets langs de vellant lichtjes met bloem, kruid met peper en zout.
-
Laat de filets in de hete Solo bakken (eerst langs de velkant en dan omdraaien, en daarna van het vuur af laten verder bakken.)
![]()
Overgiet de borden met een beetje saus, leg de filets op de saus, maak hoopjes met de erwtenpuree, versier met een schijfje citroen en een streng bladerdeeg.