use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise

Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 el Calvé Mayonnaise met Citroen
  • 4 el fijngehakte gemengde kruiden (bieslook, kervel en/of dille)
  • witte wijnazijn
  • 4 verse kleine eitjes (ca. 50 g /st)
  • 4 sneetjes ciabattabrood
  • olijfolie
  • 8 kleine blaadjes sla
  • 100 g gerookte zalm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Meng de mayonaise met de kruiden en voeg naar smaak peper toe.
  2. Breng in een hapjespan een flinke laag water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren in 4 kleine bakjes of kopjes, laat ze voorzichtig in het kokende water glijden, zet het vuur laag en pocheer ze 3-4 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bewaar ze even in een schaal met warm water.
Bereiding
  1. Bestrijk de sneetjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie en rooster ze in een droge pan aan beide kanten bruin. Beleg ze met de blaadjes sla en de zalm. Bestrooi met wat peper.
  2. Dep de eitjes droog met keukenpapier en leg ze op de zalm. Schep de kruidenmayo over de eitjes.
De bruschetta kan worden gegarneerd met bieslook of andere verse kruiden. Voor een kleiner aperohapje is het handiger de eieren te koken in plaats van te pocheren en ze te halveren. Gebruik kleine sneetjes stokbrood in plaatst van ciabatta. Serveer op minischoteltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.