Broccolisoepje met zalm
Dit broccolisoepje met zalm is méér dan een gewone soep, maar niet meer werk. Integendeel: door simpelweg reepjes vis toe te voegen krijgt dit simpele recept een speciale twist.
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
- 2 blokjes Knorr finesse gevogeltebouillon
-
2 dl Solo Crèmefine Licht
- zout
- 4 sneetjes gerookte zalm of forel
- 500 g broccoli
- 1 aardappel
- 2 ui
- 1 preiwit
- 0.5 bosje bieslook
- peper
Bereidingswijze
- Spoel de broccoli en snij in grote stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. Pel en snipper de uien. Snipper het preiwit.
- Verwarm wat Solo en stoof er de groenten in aan.
- Bevochtig met 1liter water en de bouillonblokjes en laat 20 minuten sudderen.
- Snipper de bieslook en meng de bieslooksnippers onder de room.
- Mix het broccolisoepje en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de zalm of forel in fijne sliertjes.
- Leg in elk soepbord wat zalm- of forelsnippers en giet er de kokende soep over.
- Leg er voorzichtig een lepeltje bieslookroom op.
Tip
Probeer voor de kruidenroom zeker Solo Crèmefine Cuisine eens uit: heerlijk romig en tóch lekker luchtig.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?