Recept 35*** (3 stemmen)

Broccolisoep met verse pesto topping en volkorentoast

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Verrassend en verantwoord veggie

tijd
15 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Breng de broccoli met de sjalot, de knoflook, 350 ml heet water en het bouillonpoeder in een diepe pan aan de kook en kook op een matig vuur ca. 8 minuten tot de broccoli zacht is.
  2. Haal ondertussen een paar mooie blaadjes van de basilicumtakjes en houdt ze apart. Maal of wrijf de rest van de basilicum (met steeltjes) met de pijnboompitjes in de beker van de staafmixer tot een pasta. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, de Becel Gold en versgemalen peper naar smaak erdoor.
  3. Pureer de broccolisoep en voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Rooster het brood.
  4. Verdeel de soep over 2 kommen. Schep de pesto topping erop en strooi de achtergehouden blaadjes basilicum erover. Geef de toast erbij.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?