use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Velouté van boontjes en courgetten

Velouté van boontjes en courgetten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g boontjes
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 l water
  • 4 courgetten
  • 1 blokje Knorr Bouquet Garni
  • 1 soeplepel Maizena
  • 2 soeplepels light room
  • bieslook
  • geroosterde sesamzaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Giet 1 liter koud water in een kookpot en voeg er 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten en 1 blokje Knorr Bouquet Garni aan toe.
  2. Was en droog de boontjes waarvan je de kopjes verwijderd. Was de courgetten en snij in schijfjes.
  3. Voeg de groenten aan het water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken vanaf het moment dat het water kookt.
  4. Neem de soep van het vuur en mix langdurig de groenten zodat je een mooie velouté krijgt.
  5. Los 1 soeplepel Maizena op in wat koud water. Voeg toe aan de velouté.
  6. Voeg de light room toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuutjes warmen op een laag vuurtje.
  7. Dien op in kommetjes of soepborden. Decoreer de soep met enkele gegrilde sesamzaadjes en wat fijn gesneden bieslook.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.