Broccoli en bladspinaziemousse met sjalot en sherryazijn

Broccoli behoort tot de koolachtigen zoals de spruitjes de rode en de witte kool en de bloemkool. Deze groenten worden vooral in de winter gegeten. Wij maakten met broccoli een speciaal voorgerechtje...

Bereidingswijze

  1. Snijd de steel van de broccoli en schil de aardappelen. Kook de stelen met de aardappelen gaar in kokend water met zout.
  2. Giet het vocht af, voeg de bladspinazie toe en mix alles tot een puree.Duw door een zeef en breng op smaak met peper en zout, olijfolie en sherry-azijn.
  3. Kook de broccoliroosjes krokant in gezouten water.
  4. Pel en snipper de sjalot zeer fijn en snijd de komkommer in zeer fijne plakjes.
  5. Beleg de ringvormen met een fijn plakje komkommer en vul op met de puree.
  6. Verdeel er de broccoliroosjes en de sjalot erover.
  7. Zet de ringen op een schotel en laat het geheel opwarmen in een matig hete oven.
  8. Schik op de borden en werk af met een balsamicoazijn, kervel en dilletakje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?