use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Broccoli en bladspinaziemousse met sjalot en sherryazijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Broccoli en bladspinaziemousse met sjalot en sherryazijn

Broccoli en bladspinaziemousse met sjalot en sherryazijn

Broccoli behoort tot de koolachtigen zoals de spruitjes de rode en de witte kool en de bloemkool. Deze groenten worden vooral in de winter gegeten. Wij maakten met broccoli een speciaal voorgerechtje...

Broccoli behoort tot de koolachtigen zoals de spruitjes de rode en de witte kool en de bloemkool. Deze groenten worden vooral in de winter gegeten. Wij maakten met broccoli een speciaal voorgerechtje...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    7 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 500 g broccoli
  • 3 grote sjalotten
  • 450 g Iglo bladspinazie
  • 3 zachtkokende aardappelen
  • 1 komkommer
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • sherry-azijn
  • peper en zout
  • kervel -en dilletakjes
  • Balsamico-azijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de steel van de broccoli en schil de aardappelen. Kook de stelen met de aardappelen gaar in kokend water met zout.
  2. Giet het vocht af, voeg de bladspinazie toe en mix alles tot een puree.Duw door een zeef en breng op smaak met peper en zout, olijfolie en sherry-azijn.
  3. Kook de broccoliroosjes krokant in gezouten water.
  4. Pel en snipper de sjalot zeer fijn en snijd de komkommer in zeer fijne plakjes.
  5. Beleg de ringvormen met een fijn plakje komkommer en vul op met de puree.
  6. Verdeel er de broccoliroosjes en de sjalot erover.
  7. Zet de ringen op een schotel en laat het geheel opwarmen in een matig hete oven.
  8. Schik op de borden en werk af met een balsamicoazijn, kervel en dilletakje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.