Blinde vinken

2 (2)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 100 g chapelure (broodkruim)
  • 4 fijngehakte sjalotten
  • 20 g salie
  • 4 lapjes kalfsfilet
  • 100 g boter
  • Voor de saus:
  • 4 dl tomatensalsa/passata
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • verse gehakte salie
  • trosjes kerstomaten

Bereidingswijze

  1. Bereid het gehakt met het ei, de chapelure en de sjalotten.
  2. Schik de kalfslapjes met daarop een blaadje salie. Verdeel er het gehakt over en rol op.
  3. Bruin de boter in de sudderpan en kleur er de ‘blinde vinken’ in aan, dit aan iedere zijde.
  4. Smelt er het bouillonketeltje bij en bevochtig met de passata en 4 dl water. Zet onder deksel en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Verhit een pan met olijfolie en bak de trostomaatjes aan.

Tip

Presenteer met gebakken krieltjes, trostomaten en werk af met salie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?