Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g kalfsgehakt
- 1 ei
- 100 g chapelure (broodkruim)
- 4 fijngehakte sjalotten
- 20 g salie
- 4 lapjes kalfsfilet
- 100 g boter
- Voor de saus:
- 4 dl tomatensalsa /passata
- 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
- verse gehakte salie
- trosjes kerstomaten
Bereidingswijze
- Bereid het gehakt met het ei, de chapelure en de sjalotten.
- Schik de kalfslapjes met daarop een blaadje salie. Verdeel er het gehakt over en rol op.
- Bruin de boter in de sudderpan en kleur er de ‘blinde vinken’ in aan, dit aan iedere zijde.
- Smelt er het bouillonketeltje bij en bevochtig met de passata en 4 dl water. Zet onder deksel en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Verhit een pan met olijfolie en bak de trostomaatjes aan.
Tip
Presenteer met gebakken krieltjes, trostomaten en werk af met salie.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?