Blinde vinken met milde pepersaus

1 (1)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 600 g venkel
  • 5 el vloeibare margarine
  • 4 blinde vinken
  • 2 tl tijm
  • 1 Knorr Sausketeltje Intens

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels en kook ze in de schil in een laag water in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  2. Pluk ondertussen het fijne groen van de venkel, hak het fijn en houdt het apart. Verwijder de harde onderkant van de venkelknollen en snijd de venkelknollen elk in zes parten.
  3. Voeg 250 ml water toe, breng het aan de kook en kook de venkel 10 minuten. Giet het overtollige vocht weg, voeg 2 eetlepels vloeibare margarine toe en stoof de venkel nog 3 minuten aan.
  4. Dep in de tussentijd de rundervinken droog. Verwarm 3 el vloeibare margarine in een pan en bak de rundervinken hierin rondom bruin en gaar, ca. 15 min. Zet het vuur even uit. Neem de rundervinken uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg 1 tl tijm, 1 tl grof gemalen zwarte peper en 250 ml warm water (niet kokend) en het Sausketeltje aan het bakvet in de pan toe. Breng de saus al roerende met een garde aan de kook en laat het 1 min. zachtjes door koken.
  5. Verdeel de aardappelen over 4 warme borden. Schep de venkel ernaast en leg de rundervinken ernaast. Bestrooi de venkel met het venkelgroen en schep de saus over de rundervinken.

Tip

Vervang 50 ml van het water voor de saus door rode port of wijn.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?