Recept 35*** (6 stemmen)

Blinde vink van kalfsvlees met Roquefort, sausje van verse tomaten en pepers

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Verrassend feestelijke voorgerechten

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg de kalfslapjes tussen twee lagen keukenfolie en sla ze plat met behulp van een pannetje of een deegrol (tot ze ongeveer 3 mm dik zijn). Hak de dragon en de koriander fijn. Schil een stukje gember van 3 cm en rasp het.
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg er de dragon, de koriander, de geraspte gember en het eigeel aan toe. Was je handen en kneed het gehakt tot het goed gemengd is. Verdeel het gehakt over de 4 kalfslapjes, rol ze op en prik ze vast met een houten tandenstoker.
  3. Pel en snipper de sjalot. Was de tomaten en snijd ze in fijne dobbelsteentjes. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn. Verhit een pan, doe er een eetlepel Solo light in en stoof de sjalot glazig. Voeg de tomaten en de chilipeper toe en laat 25 minuten sudderen.
  4. Verhit een antikleefpan, doe er twee eetlepels Solo light in en bak de blinde vinken gedurende 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm. Giet het braadvet weg en roer de braadresten in de pan lost met de kalfsfond. Voeg de Solo Crèmefine Cuisine en de verkruimelde roquefortkaas toe. Roer goed en laat kort inkoken.
  5. Leg twee eetlepels van de tomatensaus op een bord en schik er een blinde vink bovenop. Lepel er wat van de roquefortsaus omheen. Smakelijk!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Marie-Laurence De Prest op 30 juli 2018 om 01u48

Misschien eens kijken voor begeleiding van de blinde vink? Een hond? Je kan mij bereiken op het nummer 101 indien interesse

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie