Bento box voor de kleintjes

3 (3)
42 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de champignons met een rood hoedje:

Voor het bananenbrood:

Voor de roze smoothie:

Bereidingswijze

  1. Maak de omeletsterretjes:
  2. Steek met vormpjes sterretjes uit het brood. Verhit de Solo in een koekenpan. Klop het ei los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak een omelet en steek er (een) sterretje(s) uit.
  3. Maak de champignon met rode hoedje:
  4. Kook het ei hard en laat het schrikken in koud water. Pel en halveer het. Maak een hoedje van een halve tomaat en zet er spikkeltjes op van mayonaise.
  5. Maak het bananenbrood:
  6. Verwarm de oven voor op 160° C. Bekleed een bakvorm voor brood met bakpapier.
  7. Laat de Solo smelten en afkoelen. Prak de bananen met een vork. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng er de suiker door. Klop de eieren los met het amandelextract en meng samen met de Solo door de bloem. Voeg de chocoladedruppels toe, meng opnieuw en schep het beslag in de broodvorm. Bak 60-75 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin is. Laat afkoelen op een taartrooster.
  8. Maak de smoothie:
  9. Blend alle ingrediënten tot een gladde, roze smoothie.

Tip

Laat je kind nu al kennismaken met verse tuinkruiden – een omeletje met wat bieslook, peterselie of oregano is nóg lekkerder. Het bananenbrood kun je in eventueel invriezen. Snijd er sneetjes van en laat ze los van elkaar bevriezen. Zo kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid uit de vriezer nemen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?