use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum

Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    4 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 kop sterke espresso
  • flinke scheut donkere rum
  • 2 eetlepels suiker
  • 16 kletskoppen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl melk
  • 60 g speculaas
  • 100 g griessuiker
  • 2 dl room
  • 6 eierdooiers (stuks)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de gelatine weken in koud water en kook de melk.
  2. Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk.
  3. Klop de suiker op met de eierdooiers.
  4. Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje.
  5. Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijn zeefje en laat het deels afkoelen.
  6. Klop de room op en spatel hem onder de crème.
  7. Vul 4 vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
  8. Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte siroop.
  9. Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
  10. Lepel er wat saus langs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.