Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum

19 (19)
260 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kop sterke espresso
  • flinke scheut donkere rum
  • 2 eetlepels suiker
  • 16 kletskoppen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl melk
  • 60 g speculaas
  • 100 g griessuiker
  • 2 dl room
  • 6 eierdooiers (stuks)

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatine weken in koud water en kook de melk.
  2. Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk.
  3. Klop de suiker op met de eierdooiers.
  4. Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje.
  5. Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijn zeefje en laat het deels afkoelen.
  6. Klop de room op en spatel hem onder de crème.
  7. Vul 4 vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
  8. Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte siroop.
  9. Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
  10. Lepel er wat saus langs.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door greetparret op 09 november 2017 om 17u15

zeer lekker

Gepost door Solo op 15 november 2017 om 10u27

Bedankt voor het compliment Greet! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?