nagerecht
Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum
Geef score
Kooktijd4 uur
Voorbereiding
Porties

- 1 kop sterke espresso
- flinke scheut donkere rum
- 2 eetlepels suiker
- 16 kletskoppen
- 4 blaadjes gelatine
- 2 dl melk
- 60 g speculaas
- 100 g griessuiker
- 2 dl room
- 6 eierdooiers (stuks)
- Laat de gelatine weken in koud water en kook de melk.
- Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk.
- Klop de suiker op met de eierdooiers.
- Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje.
- Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijn zeefje en laat het deels afkoelen.
- Klop de room op en spatel hem onder de crème.
- Vul 4 vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
- Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte siroop.
- Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
- Lepel er wat saus langs.
