Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Sinterklaas

Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon

Mascarponetaart is een heerlijk alternatief voor tiramisu: perfect als je een dessert met mascarpone wil maken, maar wel verrassend uit de hoek wil komen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties8 porties
Sinterklaas
goedkoop
nagerecht
Italiaans
recipe image Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon
  • 40 g bloem
  • 100 g suiker + 3 eetlepels suiker
  • 4 el mandarine napoleon
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikken mandarijntjes (350 g)
  • 8 lange vingers boudoirs
  • 500 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  1. Verkruimel de lange vingers en giet de mandarijnen zorgvuldig af.
  2. Leg het deeg (met het bakpapier) in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  3. Bestrooi met de verkruimelde lange vingers.
  4. Meng de mascarpone met de 3 eieren, bloem, 100 g suiker, vanillesuiker, het citroensap en 2 eetlepels mandarine napoleon.
  5. Bedek de taart met het mascarponemengsel en leg daarop de schijfjes mandarijn.
  6. Overgiet het geheel vervolgens met nog enkele eetlepels mandarine napoleon.
  7. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 30 à 35 minuten.
  8. Bestrooi de taart vervolgens met 2 à 3 eetlepels suiker en laat bruin worden in de oven gedurende 5 minuten.
  9. De mascarpone moet bij het opdienen goed opgestijfd zijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.