Recept 55***** (10 stemmen)
Appelsoep

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in stukken en meng ze met het citroensap in een kom.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Snij de selder en de paprika in kleine stukken.
- Fruit de selder en de paprika in boter. Bestrooi met curry en voeg de bouillonblokjes , 1 liter water , de aardappelen en de appels toe.
- Breng aan de kook en laat sudderen op een zacht vuurtje.
- Bak de scampi in de olijfolie.
- Voeg zout en peper toe en laat uitlekken op keukenpapier.
- Mix de soep.
- Voeg vóór het opdienen de scampistaarten, de garnalen en de room toe.
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 5 Jonagold appels
- 2 eetlepels citroensap
- 200 g aardappelen
- 2 takken selder
- 1 groene paprika
- 30 g Solo
- 1 eetlepel curry
- 2 blokjes Knorr Finesse kippenbouillon
- 16 scampi's gepeld
- 100 g garnalen
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- 1 scheutje light room
- peper en zout
Gepost door Marijke1989 op 07 januari 2015 om 07u25
Heel lekker, maar je moet alleen oppassen dat je zeker niet te veel curry gebruikt.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?