Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Aardappelgratin met bloemkool en gehakt

We gaan voor écht comfortfood vandaag! Deze aardappelgratin met broccoli en gehakt werk je af met een heerlijke kaassaus. Daar kan niemand aan weerstaan.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
Belgisch
groenten
recipe image Aardappelgratin met bloemkool en gehakt
  • 500 g aardappelen, geschild
  • 30 g bloem
  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 80 g gemalen kaas
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse groenten
  • 25 g Solo
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 5 dl melk
  • 1 ui, fijn gesneden
  1. Verhit de Solo Vloeibaar in een pan en bak het gehakt op een matig vuur.
  2. Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes al dente in gezouten water.
  3. Laat ondertussen in een pan de Solo smelten en roer er de bloem door. Laat kort garen en voeg er de melk aan toe. Roer er tot slot de bouillon bij en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de helft van de kaas toe.
  4. Verdeel het gehakt over een ovenschotel, schik er de bloemkoolroosjes en aardappelschijfjes in en overgiet alles met de saus.
  5. Strooi er de rest van de kaas over en laat gedurende 20 minuten in een warme oven op 220° gratineren.
Mooi goudbruin pureelaagje? Borstel de aardappelgratin in met wat Solo vloeibaar voor je de grill aanzet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.