Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
afternoon tea

Brood met groenten

Een sandwich met veel groenten maken. Met dit recept van brood met veel groenten maak je een lekkere en gezonde groenten sandwich met bloemkool en broccoli.

Zin in veel groenten? Maak dan eens deze lekkere sandwich met broccoli en bloemkool. Zo maak je en gezonde sandwich.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding15 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties2 porties
gemiddeld
stoven
hoofdgerecht
Belgisch
recipe image Brood met groenten
  • 150 g bloemkool
  • 150 g broccoli
  • 20 g Becel bakken & braden
  • 1 soeplepel mosterd
  • 1 koffielepel alcoholazijn
  • 1 soeplepel fijngehakte ui
  • 75 ml sojamelk
  • 40 g geroosterde amandelen
  • 50 g Becel Gold
  • 1 snufje peper en zout (facultatief)
  • 4 sneetjes zemelbrood
  • 2 soeplepels fijngehakte gemengde verse groene kruiden (bijv. koriander, peterselie en dragon)
  1. Stoof de bloemkool- en broccoliroosjes op een zacht vuurtje aan in Becel bakken en braden. Voeg na 5 minuten 10 cl water toe. Laat 10 minuten verder stoven en laat afkoelen.
  2. Doe de bloemkool- en broccoliroosjes, de mosterd, de azijn, de ui, de sojamelk, de amandelen, de Becel Gold en peper en zout naar smaak in een kom. Meng alles.
  3. Besmeer het brood met de bereiding en werk af met de fijngehakte kruiden.
Bereid brood met groenten vlak voor het serveren dan smaakt de sandwich het allerlekkerst. Hebt u een verhoogde cholesterol, en wilt u uw cholesterol verlagen met de natuurlijke kracht van plantensterolen? Vervang dan Becel Gold door Becel ProActiv Original.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.