afternoon tea
Brood met groenten
Een sandwich met veel groenten maken. Met dit recept van brood met veel groenten maak je een lekkere en gezonde groenten sandwich met bloemkool en broccoli.
Zin in veel groenten? Maak dan eens deze lekkere sandwich met broccoli en bloemkool. Zo maak je en gezonde sandwich.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 150 g bloemkool
- 150 g broccoli
- 20 g Becel bakken & braden
- 1 soeplepel mosterd
- 1 koffielepel alcoholazijn
- 1 soeplepel fijngehakte ui
- 75 ml sojamelk
- 40 g geroosterde amandelen
- 50 g Becel Gold
- 1 snufje peper en zout (facultatief)
- 4 sneetjes zemelbrood
- 2 soeplepels fijngehakte gemengde verse groene kruiden (bijv. koriander, peterselie en dragon)
- Stoof de bloemkool- en broccoliroosjes op een zacht vuurtje aan in Becel bakken en braden. Voeg na 5 minuten 10 cl water toe. Laat 10 minuten verder stoven en laat afkoelen.
- Doe de bloemkool- en broccoliroosjes, de mosterd, de azijn, de ui, de sojamelk, de amandelen, de Becel Gold en peper en zout naar smaak in een kom. Meng alles.
- Besmeer het brood met de bereiding en werk af met de fijngehakte kruiden.
