use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Dat cupcakes en cakepops ⁿberhot zijn, staat buiten kijf. Maar ook de klassieke, rechthoekige cake boet niet in aan populariteit. En terecht! Niets zo makkelijk als een basiscake omtoveren tot een origineel dessert.

VARIËREN OP QUATRE-QUARTCAKE? PIECE OF CAKE!

Verbluf jij menig huisvrouw en gulzig kindermondje met de meest innovatieve cupcakes en cakepops? Of laat je deze patisserierages aan je voorbijgaan en kies je liever voor cake-klassiekers? Gelijk heb je! Die fancy cake-alternatieven, allemaal goed en wel ... maar ook met de traditionele cakes kan je alle kanten uit.

BACK TO BASICS MET DE QUATRE-QUART

Een vier-vierde cake of quatre-quart maak je naar het aloude recept met 250 g bloem, 250 g suiker, 250 g Solo, en 250 g eieren (wat meestal overeenkomt met 4 stuks). Een uiterst simpele formule voor de "moeder aller cakes". Slaag je er met gezak in om dit gebak uit je bakvorm te toveren, dan is de rest kinderspel. Fan van fruit? Dan meng je wat blokjes van je lievelingsvruchten door het deeg. Chocoladefreak? Voeg 2 eetlepels cacaopoeder toe en je hebt een marmercake. Laat je gerust gaan: pimp je cake met je favoriete nootjes, wat zeste van citrusvruchten, likeur, oploskoffie of gekleurde fondant. Zo maak jij je persoonlijke "cake maison"

Sta je te popelen om je pronkstuk uit de oven te halen? Prik even in het deeg: blijft er niets aan je mes kleven, dan is je cake klaar ...; smakelijk!

Krijg je spontaan bakkriebels bij deze cake-ideeën?