use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Zin om ΘΘn van de populairste Spaanse gerechten thuis te bereiden? We delen onze lekkerste recepten om zelf paδlla klaar te maken en onze beste tips om te variδren!

PAELLA

Ook in onze contreien is paella ongetwijfeld één van de populairste Spaanse gerechten. Het eenpansgerecht van rijst, aangevuld met zeevruchten, chorizo, kip, konijn en groenten blijft ook nu nog aan populariteit winnen. Zo vind je deze lekkernij uit de Spaanse landenkeuken ook alsmaar meer terug op tal van familiefeesten.

De ingrediënten van de originele rijstschotel varieerden eigenlijk van streek tot streek. Zo vond je aan de kust vooral paella’s met vis en schaaldieren, terwijl je in het binnenland vooral recepten met kip, konijn en soms zelfs slakken aantrof. Bij ons is de paella een mix van deze ingrediënten geworden, die men in Spanje tegenwoordig de Paella Mixta noemt.

Weetje: De paella is ontstaan in het Valencia van de 8e eeuw n.C. Het is toen dat de Moren toen de typische paella-rijst introduceerden. Deze verschilt van onze gebruikelijke rijstsoorten door zijn korte, dikke korrelstructuur en zijn absorptievermogen dat veel hoger ligt.