Recepten met zoete gecondenseerde melk

Samen met verse melk en onder ultrahoge temperatuur (UHT) verdampte melk, is zoete gecondenseerde melk een van de vormen waarin vloeibare melk verkrijgbaar is. Verse en UHT-melk worden niet enkel gedronken, maar ook gebruikt in veel zoete (room, flans, roomijs...) en zoute (soep, sauzen...) recepten.

Verdampte en zoete gecondenseerde melk zijn gecondenseerde varianten van normale melk (d.w.z. met een veel lager watergehalte) maar verschillen van elkaar door het feit dat de eerste niet zoet is en de tweede een suikergehalte van ongeveer 50% heeft. Zoete gecondenseerde melk wordt gebruikt voor met maken van desserts, meer bepaald van room, omdat ze bij het koken dik wordt en een gekarameliseerde smaak krijgt.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker