Recepten met witloof

Gastronomie

Als je de bittere smaak van witloof wil vermijden, moet je de buitenste bladeren en het voetje eraf snijden, en de kegelvormige kern verwijderen. Een andere manier om witloof te verzachten, is een beetje suiker toevoegen aan je bereiding. Om zijn witte kleur te behouden, moet je witloof dan weer besprenkelen met wat citroensap.

Witloof is zo’n veelzijdige groente die je zowel kan stoven als bakken, stomen gratineren of rauw gebruiken. En wat smaakt witloof toch heerlijk bij een stukje vlees of vis, in een salade, bij het aperitief, in een soep of in een stoofpotje!


Bewaren

Witloof bewaart goed op een frisse, donkere plaats. Als witloof echter aan licht wordt blootgesteld, wordt het lof al snel groen. Bewaar witloof in een open papieren zak of een plastic zak met enkele gaatjes in en de groente blijft een week goed.


Tips en weetjes

Wist je dat witloof eigenlijk maar toevallig is ontdekt? In het Brusselse ontdekte men dat cichoreiwortels die lang op een donkere plek bleven liggen, scheuten met wit loof kregen!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker