Recepten met tuinboon

Tuinbonen hebben een krachtige smaak en een intens aroma. Zoals alle peulgewassen, bevatten ze veel proteïnen, vezels en zetmeel en geven een sterk gevoel van verzadiging. In de lente zijn ze het zachtst en lekkerst, wanneer ze nog in hun vlezige peul zitten. Als die peul goed gewassen, gekookt en tot puree vermalen wordt, levert het een heerlijke velouté op. 

Wanneer men ze in de peul koopt, kunnen ze 3 tot 4 dagen worden bewaard in het groentevak van de koelkast. Dankzij het invriezen, kan men ze tegenwoordig heel het jaar door verkrijgen. Wanneer je de smaak ervan te sterk vindt, haal ze dan uit hun peul en pel ze: hun textuur wordt dan romiger en hun smaak zachter. Op de markt verschijnen ook tuinboonsoorten die kleiner en zachter zijn en een minder sterk aroma hebben dan de traditionele tuinbonen.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker