Recepten met tijm

Gastronomie
Tijm is een kruid met een scherpe smaak. Zijn aroma past perfect bij pizza’s of in grill- en stoofschotels. Het is dan ook een zeer lekker kruid bij konijn, kip en lam en in ratatouille.

Maar je kunt tijm ook toevoegen aan gerechten met gestoofde aubergines, courgettes, paprika of champignons.

Ook in combinatie met andere kruiden is tijm een echte smaakmaker. Probeer hem eens in combinatie met rozemarijn of in een bouquet garni, met peterselie en laurier.

Hier vind je alvast enkele inspirerende recepten met tijm.


Bewaring
Verse tijm bevat veel meer smaak dan gedroogde of gemalen tijm. Je vindt het in de supermarkt, maar je kunt het ook zelf kweken in de tuin of op het balkon. Gedroogde tijm bewaar je in een goed afgesloten potje op een koele, droge plaats.


Tips en weetjes
Tijm is een ideaal vervangmiddel voor zout.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker