Recepten met selderie

Al in het Oude Rome was selderie een erg populaire groente waaraan een lustopwekkende werking werd toegeschreven. Ondanks die ietwat getaande faam staat selderie nog steeds bekend als een onbetwistbare bron van kalium. In Portugal wordt de bekendste variëteit (met stengels en groene bladeren) vaak gebruikt om soepen en salades op smaak te brengen. Ook de aromatische zaadjes en de stengels (waarvan de zijtakjes worden verwijderd) worden in de keuken gebruikt. Bladselderie, knolselderie en snijselderie zijn de 3 meest gangbare variëteiten. Bovendien kan uit knolselderie een speciale soort zout worden gewonnen, aangewezen bij een dieet dat zeezout uitsluit. Selderiezout wordt vaak gebruikt om tomatensap en de beroemde Bloody Mary meer pit te geven. Essentieel voor het parfumeren van gearomatiseerde visbouillon (waaronder de beroemde courbouillon). We dagen je echter uit om creatief te zijn: waarom serveer je tongfilets in sinaasappelsaus niet op een bedje van selderie? Verrassend lekker!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker