Recepten met rozemarijn

Gastronomie
Rozemarijn is een groene struik uit het Middellandse-Zeegebied. De blaadjes lijken op naalden en geuren enorm sterk. Ook de smaak van rozemarijn is doordringend en pittig. Daarom gebruik je dit kruid best met mate. Het overheerst al snel andere smaken.
Rozemarijn speelt vooral in de mediterrane keuken een grote rol. In marinades, soepen, stoofschotels, ratatouille en bruine sausen brengt rozemarijn een lekkere Provençaalse toets. Maar rozemarijn is ook een onmiskenbaar kruid voor op de barbecue.
Bovendien worden groenten als erwten, bonen, paddenstoelen en bloemkolen lekkerder en beter verteerbaar als je ze stooft met een beetje rozemarijn.
Bewaring
Gedroogde rozemarijn kan je makkelijk in een afgesloten pot op een donkere, koele plaats bewaren. Verse rozemarijn moet mooi groen blijven en mag niet verkleuren.
Tips en weetjes
Je kan rozemarijn vers gebruiken, maar evengoed gedroogd of zelfs ingevroren. Droog of vers, je vindt rozemarijn makkelijk in de meeste winkels.