Recepten met room

Room is het meest vette deel dat na het afromen van melk overblijft. Welke room je het best gebruikt, hangt af van het gerecht dat je wilt bereiden.

De verschillende soorten room

Rauwe room is de substantie die na de scheiding van melk en room overblijft. Rauwe room bevat 30 tot 40% vet en is vloeibaar en zacht. Deze room komt goed van pas bij het maken van desserts.

Scheproom is verse room. Deze vloeibare room is binnen de 24 uur gepasteuriseerd en verpakt. Dikke room bevat net als de room van Isigny melkzuurbacteriën en smaakt daardoor wat zuurder. Lichte room is minder vet gemaakt. Deze room gebruik je voor de bereiding van koude sauzen, vlaaien of rauwkost, lichtgebonden soep en gegratineerde gerechten.

Room in een spray zet heel snel uit. Koffieroom, met 12 tot 30% vet, gebruik je om warme dranken te verfraaien. Biologische room is dan weer een kwaliteitsmerk. De productie van dit type room respecteert bepaalde biologische normen.

Solo Crèmefine, het alternatief voor room

Room geeft je gerechten body en smaak. Maar room kan helaas ook schiften of in elkaar zakken. Wil je er 100% zeker van zijn dat je romige gerechten áltijd lukken? Vervang de room in je favoriete recepten door Solo Crèmefine. Met deze unieke mix van melk en plantaardige oliën oogst je gegarandeerd succes met je romige gerechten!

Solo Crèmefine is er in 2 varianten

Solo Crèmefine Licht 15% V.G.

Dé basis voor smeuïge ovenschotels, soepen en sauzen. Bindt perfect, schift niet en geeft een volle, licht romige smaak.

Ontdek het product

Solo Crèmefine Vol 31% V.G.

Ideaal voor gebak, desserts, ovenschotels, soepen en sauzen. Geeft een mooie luchtige textuur en behoudt zijn stevigheid tijdens het verwerken.

Ontdek het product

Tips en recepten

Room kan brioches en zoet melkbrood meer smaak geven. Lightroom vervangt andere melkproducten in afslankingsdiëten. Zure room past goed bij gerechten met gerookte vis, blinis, zuurkool en gevulde kool of stevige soepen in Duitsland, Rusland en Centraal-Europa.

Wie goede slagroom wil maken, kiest best voor gekoelde scheproom. Die vangt meer luchtbellen en zal daardoor meer volume hebben en lichter zijn. Slagroom bevat idealiter 30% vet.

Houdbaarheid

De vloeibare room die je in de winkel vindt, kan je een paar weken op een koele en droge plek bewaren. Producten onder druk kan je ook invriezen.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker