Recepten met pijnboompit

Pijnboompitten zijn rijk aan mineralen zoals magnesium, fosfor en mono-onverzadigde vetzuren. Rekening houdende met hun plantaardige oorsprong, zijn ze ook rijk aan proteïnen. In feite bevatten ze ongeveer 20 aminozuren, waarvan de meeste noodzakelijk zijn voor de groei en de ontwikkeling van de spieren. Het hoeft niemand te verbazen dat de Romeinse legioenen er aanzienlijke hoeveelheden van in hun gevechtsrantsoenen stopten, noch dat die vruchten anderzijds altijd deel hebben uitgemaakt van het voedingspatroon van de bewoners van het Middellandse Zeegebied. Pijnboompitten kunnen voor veel dingen worden gebruikt en gaan goed samen met vlees en visschotels, met salades en met vet ingemaakt vlees.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker