Recepten met peper

Peper wordt steeds meer gesofisticeerd. Nog maar enkele jaren geleden trof men enkel witte en zwarte peper aan. Tegenwoordig vindt men in de supermarkt en zelfs bij kleine kruideniers een hele waaier aan soorten. Tot de meest courante behoren zwarte, witte en roze peper, peper uit Jamaica, groene peper en grof gemalen peper. Deze laatste wordt veel gebruikt bij steaks. Omdat hij een beetje zeldzamer is, zoekt men de Chinese peper uit Szechuan best in winkels voor oosterse voeding. Naast bovengenoemde soorten, werden er onlangs nieuwe pepers op de markt gebracht, namelijk gearomatiseerde: - citroenpeper bevat een mengsel van witte en zwarte peper, Spaanse peper en citroenschil; - vijf-bessenpeper is een mengsel van zwarten witte, roze, groene en jasmijnpeper; - kruidenpeper, die volgens ons de meest verrassende is, bestaat uit een subtiel en evenwichtig mengsel van pepers, gedroogde koriander en kardemon. Het uitgebreide aanbod van pepermolens in de handel is een mooie stap vooruit, want het lijdt geen twijfel dat peper zijn beste parfum en smaak vrijgeeft wanneer hij vers gemalen wordt gebruikt. Nu hoef je enkel nog maar je creativiteit aan het werk te zetten.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker