Recepten met paprika

Gastronomie
Paprika’s bestaan in verschillende kleuren: rood, groen en geel zijn het bekendst, maar je vindt ook oranje, paarse en zelfs witte paprika’s in de supermarkt!

Met hun ruime waaier aan smaken zijn paprika’s perfecte ingrediënten in elke maaltijd, warm of koud! Meng de verschillende soorten paprika met elkaar en geniet van de kleurenpracht in een lekker zomers slaatje. Maar ook in een warme bereiding geniet je telkens weer van deze zoete en pittige smaakmakers.

Rode paprika’s zijn het zachtst van smaak. Groene en paarse hebben een scherpere smaak, gele liggen ertussen. Kies steeds voor de paprikasoort die het best bij je gerecht past.

Krijg je maagklachten van paprika’s? Verwijder dan eerst de schil met een dunschiller.

Bewaring
Je vindt paprika’s bijna het hele jaar door in de supermarkt. Het topseizoen loopt van mei tot oktober.

Let er bij het kopen op dat de paprika stevig aanvoelt, glanst en geen rimpels vertoont. Het steeltje moet frisgroen zijn.

Je kunt paprika’s tot 2 weken na het oogsten bewaren.

Tips en weetjes
Bewaar paprika’s nooit in de koelkast. Dan bestaat de kans dat ze gaan rotten.

Let op: als je paarse paprika kookt, wordt die groen!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker