Recepten met oregano

Gastronomie

Oregano wordt ook wel eens een wilde marjolein genoemd. Maar de blaadjes zijn donkergroen, ovaal en veel groter dan die van marjolein. De geur van de blaadjes doet wat denken aan tijm. De smaak is dan weer pikant, overheersend en veel scherper dan marjolein.

Verse fijngesnipperde blaadjes oregano zijn lekker in pizza’s, tomatensauzen en spaghettischotels. Ook bij gevogelte is oregano zeker aan te raden. Oregano bestaat daarnaast ook in gedroogde vorm. Dit smaakt onder andere lekker in groentesapjes.

Let wel: gebruik oregano met mate in je bereidingen. De smaak overheerst snel.

Bewaring

Verse oregano bewaart enkele dagen in de koelkast. Gedroogde oregano kan je uiteraard een pak langer bewaren. Doe dit liefst in een afgesloten potje en op een donkere, droge plaats.

Tips en weetjes

Je vindt oregano in de meeste supermarkten en kruideniers.
Verse oregano moet stevige takjes en frisse blaadjes hebben. Oregano kan gedroogd of gemalen gebruikt worden. Koop van gedroogde of gemalen oregano niet te veel ineens, want de smaak gaat snel achteruit.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker