Recepten met noten

Gastronomie
Noten worden niet alleen gegeerd door eekhoorntjes, evenzeer door ons. Ook wij kraken met plezier de verschillende soorten noten. Denk maar aan amandelen, beukennoten, cashewnoten, hazelnoten, kastanjes, pecannoten, pinda’s en pistachenootjes.
Ideaal als aperitief of gewoon uit het vuistje tussendoor. Of geroosterd in een droge pan ter garnering van gerechten of slaatjes. Noten worden trouwens vaak gebruikt in hartige vlees- of kipgerechten en ragouts. Maar ze worden ook verwerkt in gebak en zoetigheden. Gemalen hazelnoten zorgen bijvoorbeeld niet alleen voor een lekker aroma, maar ook voor een lossere structuur van je gebak. Zo kunnen ze gedeeltelijk of zelfs helemaal eieren vervangen. En in de vorm van praliné drukken noten ten slotte hun heerlijke stempel op ijsjes, bavarois en vele andere ijsdesserten.

Bewaring
Noten zijn lang houdbaar, zolang je ze maar op een donkere plaats bewaart.

Tips en weetjes
Doorgaans vind je de meeste notensoorten in je supermarkt. Daarnaast kan je er ook heel wat afgeleide producten kopen, zoals amandelmelk, arachideolie, pindakaas, hazelnotenpasta,…

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker