Recepten met mosselen

Ze hechten zich vast aan rotsen, wat hun de intense zilte smaak geeft. Mosselen zijn zo goed gekend, dat we ze niet meer hoeven voor te stellen. Maar ze worden vlug slecht.

Daarom geven we hier enkele veiligheidsregels: Een vers schaaldier is op de eerste plaats een levend schaaldier! Mosselen moeten goed gesloten zijn. Wanneer ze een beetje openstaan, moeten ze zich onmiddellijk sluiten van zodra men ze aanraakt. Om te beginnen moeten ze met een borstel worden schoongemaakt in koud water. Zo nodig kun je ze afkrabben met een mes. Trek de algen eraf. Was ze opnieuw en spoel ze af. Laat ze vooral niet weken in water, want dan verliezen ze hun smaak.

Kook ze altijd op een hevig vuur, maar als ze te hard gekookt zijn, worden ze rubberachtig. Neem gemiddeld 400 tot 500 gr. per persoon voor een voorgerecht en 800 gr. voor een hoofdschotel. Na het koken moet je zeker alle niet-geopende mosselen weggooien. Met mosselen kan men heel veel gerechten maken, zoals soep, salades, gevulde of geroosterde mosselen. Ze gaan heel goed samen met uien, witte wijn, peterselie, saffraan en verse room. Smakelijk!

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker