Recepten met meel

Meel verkrijgt men door het malen van graankorrels. Het bevat veel voedingsstoffen. Dat is ook de reden waarom veel atleten graan en afgeleiden ervan als basis van hun voedingspatroon nemen. De energie die door graan wordt geleverd, is bovendien zuivere energie, want ze bevat omzeggens geen giftige stoffen. Aan meel moet zout worden toegevoegd zodat het meer water zou kunnen opnemen, beter bestand zou zijn tegen schimmels en een betere structuur aan broodkruim zou geven. Te veel zout is evenwel niet goed voor de gezondheid. Om dat probleem op te lossen, kan men altijd zijn toevlucht nemen tot vollediger meel, dat minder zout vergt en meer voedingsstoffen bevat. Bij meel wordt soms vet gevoegd om een soepeler korst te verkrijgen en om brood langer houdbaar te maken. Om dezelfde reden voegt men aan brooddeeg weekmakers en bewaarmiddelen toe. Dit zijn chemische stoffen voor verpakte producten die verscheidene dagen in de rekken van supermarkten moeten blijven.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker