Recepten met lam

Gastronomie
Lamsvlees is heerlijk mals, maar helaas nog vrij onbekend. Lamsvlees leent zich immers tot veel meer dan de typische, klassieke gerechten.
Overal ter wereld wordt er met veel smaak met lamsvlees gekookt. Er zit namelijk veel variatie in lamsvlees. De ene keer kan je kiezen voor een lamskoteletje, de andere keer voor een lamsbout, lamskroon, lamsfilet, lamszadel, lamsgehakt, lamsspiesjes of bijvoorbeeld een tajine van lam.
Je kan er ook zowel zoute als zoete creaties mee maken. Bovendien laat lamsvlees zich perfect kruiden: met basilicum, dragon, rozemarijn, munt, salie, tijm, look, mosterd, curry, … noem maar op!
Voedingswaarde
Lamsvlees is een veeleer vette vleessoort. Desondanks hoef je het zeker niet te vermijden in je voeding. Lamsvlees is immers eveneens rijk aan proteïnen (goed voor de spieren), aan vitamine B en aan zink , en die zijn dan weer goed voor het hart en de beenderen.
Bewaring
Lamsvlees blijft gedurende 2 à 4 dagen goed in de ijskast. Let wel op: lamsgehakt blijft slechts 2 dagen goed in de ijskast.
Tips en weetjes
Geen paasmenu zonder lam, want in maart en april is het volop het seizoen voor lamsvlees!
Lamsvlees is verkrijgbaar bij de slager of in de meeste grootwarenhuizen.