Recepten met kastanjechampignon

 

Gastronomie

 

De kastanje- of bruine champignon is na de ons welbekende champignon de Paris de meest geteelde en gebruikte paddenstoel. De kastanjechampignon is dan ook de lichtbruine variant van de witte.

De smaak is lichtjes nootachtig en wat voller dan die van de witte champignon. Kastanjechampignons zijn een dankbaar ingrediënt voor in salades. Verder kan je ze ook bakken, frituren of roerbakken voor tal van gerechten. Probeer ook zeker eens een roomsoep van kastanjechampignons!

Bewaring

Gebruik alle paddenstoelen liefst zo vers mogelijk. Normaal gezien kan je ze tot 3 dagen in de koelkast houden. Daarvoor laat je ze best in hun originele verpakking zitten. Losse paddenstoelen bewaar je in een papieren zak of droge doek. Bewaar ze zeker niet in een plastic zak, want dan verstik je ze en zullen ze vochtig worden en plekken krijgen.

Tips en weetjes

Bewaar paddenstoelen niet bij sterk ruikende groenten als prei of ui. Paddenstoelen nemen namelijk makkelijk geurtjes over.

Bewaar ze verder ook niet bij fruit of citrusvruchten, want die geven een stof af waardoor de paddenstoelen veel sneller rijpen.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker